Begynder guide til sexlegetøjsmaterialer

sexlegetøj-private-play

Begynder guide til sexlegetøjsmaterialer

Når det kommer til at vælge det perfekte sexlegetøj, er materialet lige så vigtigt som kraften, prisen og funktionen.

Fra silikone til glas og plastik er der masser af forkellige sexlegetøjsmaterialer til rådighed, hver med deres egne fordele.

Det, der føles godt for én person, føles måske ikke så rart for en anden. Nogle mennesker har allergi overfor materialer som latex eller nikkel, mens andre har stærke præferencer for, om deres legetøj er stift eller blødt. Uanset dine grunde til at være interesseret i et bestemt materiale har vi opdelt de nødvendige fakta i denne praktiske guide.

Blød plast (realistisk følende)

Realistisk fornemmelse er en meget bred betegnelse for sexlegetøj lavet med materialer, der er designet til at være naturlige i både udseende og følelse. 

At købe et realistisk sexlegetøj, såsom en Fleshlight vil give dig en ultra livagtig oplevelse – den holder endda på varmen for at holde på kropstemperatur.

Realistiske materialer er porøse, så det er vigtigt at rense dem grundigt.

  • Passer sammen med: Kun vandbaseret glidecreme 
  • Føles: Fast og naturtro
  • Lugt: Stærk gummiagtig lugt
  • Smag: gummiagtig smag
  • Tjek individuelle beskrivelser for indhold af latex og ftalater (et middel som har en blødgørende effekt og bruges nødvendigvis med plastmaterialer)

Géle gummi

Dette materiale er et af de billigste materialer, der findes og kan formes og farves efter næsten enhver specifikation. Det har været meget brugt til at lave sexlegetøj i årevis, men har oplevet et dyk i popularitet på grund af en forvirring omkring ftalater – et kemikalie som tilsættes i gummi for at gøre det fleksibelt. Ikke alt géle gummilegetøj indeholder ftalater, så tjek altid legetøjs specifikationer for at være sikker.

Hudsikkert gummi bruges nu ofte som en erstatning for gélegummi, der tilbyder lignende egenskaber, men uden ftalater. Hvis du skal bruge géle sexlegetøj, så sørg for at dække dem ind i et kondom først og aldrig opbevare dem sammen – materialerne vil reagere sammen, og vil ende med at bryde samme og, i nogen tilfælde, risiko for at smelte.

Glas

Glas sexlegetøj er populære på grund af deres alsidighed og smukke udseende. Sexlegetøj i glas har evnen til at blive varmet op eller kølet ned for at øge din fornøjelse og har en fast, stiv fornemmelse, der giver et sensuelt tryk svarende til metal

Sexlegetøj lavet af dette materiale er lavet af ultraholdbart glas og er usædvanligt holdbart og splintres ikke, når det tabes. De er også nemme at rengøre med kun varmt vand. Se udvalget af Glas sexlegetøj her

Hård plast

Hård og hygiejnisk, dette materiale er et ofte brugt hos mini vibrators og klassiske vibrators. Plast overfører vibrationer ekstremt godt og tillader fast, stærk stimulering. Denne type passer også med alle glidecremer og er nem at rengøre.

Hvis du foretrækker et fløjls berøring, men ønsker den samme fasthed, skal du kigge efter glat belagt plast. Dette er en type af hård plast, der har fået en glat gummibaseret belægning.

Latex er en form for gummi, der kan laves til nogle utroligt stimulerende former. Latex bruges ofte som materiale til oppustelig sexlegetøj på grund af dets fantastiske fleksibilitet og bruges også til at lave latex tøj.

Latex føles fleksibelt og har et glat finish, der kan poleres med silikonebaseret glidecreme

Latex kræver noget for speciel behandling, når det kommer til rengøring. Sørg for at spraye det med en antibakteriel rengørings rens til sexlegetøjet eller dit latex tøj, og tør det grundigt af. Vi anbefaler Sexlegetøjs Rengøring fra Private Play – det kan med hjælpe med at rengøre og forlænge levetiden på dine latex overflader.

Der findes produkter på markedet til at hjælpe med at holde gummi latex blød, smidig og fleksibel.

Metal legetøj har alle de kvaliteter, der er nødvendige for et genialt sexlegetøj – det er ikke porøst, vandtæt, hudsikkert, passer sammen med alle glidecreme og ekstra holdbart.

Men da det er lavet af solidt rustfrit stål, har sexlegetøj i metal en tendens til at være ret tungt, og den stive følelse er lidt for meget for nogle. Fans af fast pres vil elske deres tunge vægt og dens effekt, dette har på deres mest intime områder.

Silikone bruges ofte i designersex-legetøj og er en mester af ikke-porøse og allergivenlige egenskaber.

Mange sexlegetøjsfirmaer går nu over til silikone som deres vigtigste materialevalg, da det er nemt at rengøre, føles fantastisk og holder længe. Silikone sexlegetøj såsom Fifty Shades of Grey, kan være faste, fleksible eller stift og er så langtidsholdbare, at du måske aldrig behøver at udskifte dem.

Du bør ikke bruge silikonebaseret glidecreme med silikone legetøj. Silikone glidecreme nedbryder materialet i dit sex legetøj, så hold dig til vandbaseret glidecremer. 

  • Passer sammen med: Kun vandbaseret glidecreme 
  • Føles: Glat og smukt formet
  • Lugt: Lugtfri
  • Smag: Smagløs
  • Indeholder ikke ftalater og indeholder ikke latex
Shop løs på privateplay.dk

Det siger kunderne om Private Play