Hvordan kommunikerer du i soveværelset?

Hvordan kommunikerer du i soveværelset?

Svært at snakke om sex?

Synes du også, det er svært at starte en samtale om sex med din partner? Du er ikke den eneste. Det er faktisk ret normalt, at mange føler ubehag, når de skal tale med deres partner om sex, fantasier og lyster. Derfor har vi lavet en guide til dig, så du lettere kan kommunikere med din partner om dét, du godt kan lide.

Samtalen om sex uden for soveværelset

Kommunikation om sex behøver ikke kun at foregå i soveværelset. For nogle kan det faktisk være endnu bedre at tale om sex før eller efter samleje. Samtalen om sex før samleje kan f.eks. inspirere din partner til at gøre mere af dét, du godt kan lide inden I går i gang. På den måde er din partner opmærksom på din nydelse, og sex kan dermed blive endnu bedre mellem dig og din udkårne.

Snakker I om sex bagefter, kan du sætte ord på dét, din partner gjorde rigtigt. Det kan f.eks. være, at du tændte helt vildt på, at din partner kyssede din hals, mens han/hun rørte ved dig. Ved at italesætte dette, kan din partner blive motiveret til at gøre mere af dét, du godt kan lide. Hvis du er bange for at sige noget forkert, så husk på, at det altid er rart at blive komplimenteret. Din partner vil helt sikkert værdsætte at få at vide, at han/hun gjorde noget, der gav dig nydelse.

Vi er selvfølgelig opmærksomme på, at det kan være rigtig svært at tale om sex. Det kan være, du føler, det virker forkert eller skamfuldt. Men sex er naturligt, og det er helt normalt at have seksuelle lyster. Samtalen om sex uden for soveværelset kan også medføre, at du får et mere afslappet forhold til kommunikation om sex, og at det dermed føles mindre skamfuldt for dig. Hvis du synes, det er for grænseoverskridende at tale om sex med din partner, kan du altid øve dig på at snakke om det med de personer, du er tryggest ved. På den måde kan det være, at samtalen fremover bliver nemmere og rarere for dig.

Bryd isen med et sexspil

Hvis du synes, det er svært at initiere en naturlig samtale om sex med din partner, kan et sexspil være løsningen for dig. Her er 5 årsager til, hvorfor du bør investere i et sexspil, hvis du gerne vil tale om sex med din partner.

  1. Let indgang: Et sexspil kan fungere som en let og sjov indgangsvinkel til at starte samtaler om sex. Det tager fokus væk fra eventuel generthed eller usikkerhed, da spillet giver et struktureret og legende rammeværk at følge.
  2. Øget intimitet: Sexspil kan bidrage til at skabe en dybere forbindelse mellem dig og din partner. Ved at udforske forskellige former for intimitet og seksualitet i spillet kan I opdage nye måder at forbinde jer på og dermed styrke jeres intime bånd.
  3. Kommunikationstræning: Et sexspil kan være en effektiv måde at øve sig på at kommunikere om seksuelle præferencer, grænser og ønsker. Gennem spillet kan I lære at udtrykke jer tydeligt og respektfuldt, hvilket kan føre til en åben og ærlig kommunikation i jeres forhold.
  4. Inspiration og variation: Sexspil kan tilføje en ny inspiration og variation til jeres sexliv. Ved at udforske forskellige scenarier, rollespil eller udfordringer kan I opdage nye ting, der vækker jeres interesse og lyst. Dette kan hjælpe med at forny jeres seksuelle oplevelser og øge tilfredsheden.
  5. Reducering af præstationspres: Mange mennesker oplever præstationspres eller usikkerhed i forbindelse med sex. Et sexspil kan skabe en tryg og afslappet atmosfære, hvor I kan udforske og nyde hinandens kroppe uden at føle det samme pres som under mere “seriøse” seksuelle aktiviteter. Dette kan give jer mulighed for at slappe af og fokusere på gensidig nydelse.

Hos Private Play har vi et sjovt og spændende udvalg af forskellige sexspil, der kan gøre det nemmere og sjovere for jer at tale åbent om seksuelle lyster, præferencer og grænser.

Se alle vores sexet spil her

Hvad fungerer for dig?

Det lyder måske ret banalt, men det kan være en god idé at starte med at øve alene. Hvis du ikke er typen, der normalt kommunikerer under sex, kan det virke enormt overvældende bare at kaste sig ud i det. Derfor kan det være en fordel at starte ud i trygge rammer med dig selv. Her har du fri mulighed for at udforske dét, du godt kan lide uden at være bange for at gøre noget forkert.

Vi anbefaler, at du starter dine intime stunder alene med at lægge mærke til, hvad du gør. For at blive bedre til at kommunikere under sex, kan du med fordel øve dig på det verbale. Måske er du ikke typen, der normalt siger noget under stimuli. For at blive komfortabel med det mundtlige, kan du starte med at trække vejret lidt tungere, end du plejer. Når det føles naturligt for dig, kan du begynde at overdrive de små suk, der naturligt kan forekomme under stimulation.

Det kan måske virke lidt forkert til at starte med, hvis du ikke er vant til det, men det kan være, du oplever, at sex bliver mere intimt, specielt og dejligt, når der kommer lyd på. Her vil vi gerne understrege, at det er enormt vigtigt, at du ikke går over dine egne grænser. Du skal ikke gøre noget, der føles unaturligt for dig, for det er helt okay at være stille. Tag din tid og find ud af, hvad der føles rigtigt for dig. Måske tænker du, at du skal lyde som dem, du har set i pornofilm, men det behøver slet ikke at være sådan. Du kan naturligvis godt blive inspireret, men i sidste ende er det dig, der skal være komfortabel.

Når det føles rigtigt

Med ovenstående råd kan du måske føle, at du er mere udrustet til at tage samtalen om sex med din partner. Husk, at alt ikke er perfekt fra start. Det kan være, det tager tid, før du og din partner er komfortable nok til at tale åbent og ærligt om jeres seksuelle lyster, og det er helt okay. I kan med fordel starte de første samtaler om sex ud med simple ja/nej-spørgsmål for at gøre det lettere for jer. Et “ja” kan nemlig hurtigt blive suppleret med andre ord, der ultimativt udgør en hel sætning om, hvad du kan lide og ikke kan lide.

I kan med fordel også gøre atmosfæren mere passende ved at sætte sexet musik på. Lav en playliste sammen eller hver for sig, der gør det nemt for jer at passe samtalen til stemningen.

Et sidste tip kan også være, at du/I bliver opmærksom på hinandens kropssprog. Nogle gange er vi ikke kun udtryksfulde i det mundtlige, men også i det kropslige. Det kan f.eks. være, at du har svært ved at udtrykke, hvor det føles godt at blive rørt. Prøv at tag din partners hånd og guide ham/hende hen til det sted.

Kommunikation behøver ikke kun at være mundtlig. Det er det helt unikke ved mennesker. Vi kommunikerer både verbalt og nonverbalt. I sidste ende handler det bare om at gøre dét, der føles rigtigt for jer. Om det er at udtrykke sig verbalt, kropsligt eller over skrift – det er helt op til jer. I skal bare være komfortable og måske have det sjovt i samtalen om sex.

Husk, at sex er en personlig og individuel oplevelse, og det er vigtigt at respektere hinandens grænser og behov. Kommunikation bør altid være baseret på åbenhed, lydhørhed og respekt for hinanden.